Dalton Lane Industrial Units – West Yorkshire

Aire Valley Developments (UK) Ltd

Keighley, West Yorkshire

Bowman Riley designed the redevelopment of an unused brownfield site at Dalton Lane to provide new industrial units of various sizes, ideal for local businesses or as starter units.

The design was created in harmony with the existing adjacent industrial buildings and construction was undertaken in a traditional manner for this type of use.

The scheme also provides vehicular, cycle and disabled parking, and includes sympathetic landscaping with boundary fencing.

Car parking to service the scheme is located both on the lower levels of the second mill building and in a purpose built parking structure located on the vacant industrial site to the east end of the site.

In order to accommodate the new business and residential uses on the upper floors, new circulation cores were constructed. These were treated as distinct elements in terms of both materials and structure, so as not to detract from the architectural integrity of the original building.