Reception Refurbishment – York College

Bowman Riley designed a bespoke new reception, student services zone with an integrated waiting area and new learning resources space for York College under our current framework agreement.

Our brief was to create a welcoming and efficient space for students, staff and visitors on arrival at the college uniting the reception area with the student services information centre.

We created a more open plan and welcoming layout that feels modern and conveys the college’s branding. The bright colours within the design enhance mood and wellbeing as well as tying through the colleges branding to ensure continuity throughout the spaces

The project involved the refurbishment and remodelling of the existing space removing the finance area to make way for a new reception pod, new waiting area, informal meeting spaces and private booths with interactive screens and tablets with course, application and enrolment information.

We also refurbished and re-configured the learning resource centres for students creating more spaces for students to work and collaborate with access to power and PCs. The furniture selected was designed to enable quiet working, group working and encourage collaboration and socialising amongst the students.

The spaces will enhance the students’ experience by offering them options dependant on their task and working preferences. We have also designed showcase areas for displaying student work to increase course visibility across the college.

Please see our other projects for York College; the Atrium Roof Repair and Institute of Technology projects.