Boundary Mill Superstore – Colne

Bowman Riley Architects designed the flagship Boundary Mill Store in Colne, for one of the UK’s largest mill store retailers offering discounted branded clothing and homeware products.

Our design replaced the former store on the site with a new contemporary piece of retail architecture, located in a prominent position at the head of the M65.

The building incorporates a double height curved glass façade, restaurant and café facilities with spacious balconies providing views over the surrounding countryside and a central glazed atrium with escalators and lift access.

Alongside the two storeys of retail space, we designed the associated warehousing, offices, and ancillary accommodation, along with external works to support approximately 1000 car parking spaces and a bus park.

The project incorporated a separate traditional style restaurant with 300 covers, tourist information, retail pavilions and a maintenance store with generators and a sprinkler plant.

Delivered on time and on budget, this successful development allowed Boundary Mill Stores to attract more customers, operate more effectively and grow their business at this flagship site.

View other retail case studies here