Flagship Shell Forecourt – Barnett, London

Shell
Barnett, London

Won via design competition, Bowman Riley has designed an iconic vehicle refuelling forecourt as a flagship project for Shell in the London Borough of Barnet.

Our brief is to deliver a cutting-edge design on the Barnet site where the focus is on customer experience and choice.

The demolition of an existing traditional fuel filling station will make way for the new forecourt to showcase the most up to date fuel formats providing both traditional fuels and fast charge electricity. The intention is for the forecourt to provide 50% traditional and 50% electric refuelling.

The convenience store on-site has been designed to offer an enhanced customer experience providing the largest range of retail products on a Shell Service Station with a café, in conjunction with a new drive-thru concept.
Bringing our 40 years’ experience of forecourt design to Shell, we are providing full design services from conception to completion to visible demonstrate Shell’s credentials and commitment to the energy transition.

With sustainability a key driver, the project incorporates the lowest carbon footprint of any site in the network featuring the latest low CO2 technologies and focusing on waste reduction and recycling. Embracing innovation and the use of renewables, the intention is to achieve a BREEAM Outstanding rating.

View more of our energy experience